hanen_2008 مشرفة عامة
عدد الرسائل : 591 المهنة : 0 تاريخ التسجيل : 13/09/2008
| موضوع: لحم عنتبلى مشوى الجمعة أكتوبر 03, 2008 2:48 am | |
| لحم عنتبلى مشوى المكونات
كيلوجرام من لحم الغنم 250غ من اللية بصلة كبيرة مفرومة خشنا ملعقة طعام من معجون الطماطم ملعقة طعام من معجون الفلفل نصف كوب من الزيت 4 الى 5 فصوص ثوم مهروسة ملعقة صغيرة من الفلفل الاسود نصف ملعقة صغيرة من البهار نصف كيلو جرام من البصل الصغير خضار مشوية
طريقة التحضير يقطع اللحم الى مكعبات ملائمة للشواء.
يخلط اللحم مع الليةو والبصل المفروم، والثوم، ومعجون البندورة، والزيت والتوابل في وعاء.
يغطى الوعاء ويحفظ في الثلاجة لمدة 7 الى 8 ساعات او طوال الليل.
في اليوم التالي تغرز مكعبات اللحم واللية مع البصل الصغير في اسياخ الشواء.
يشعل الفحم وتشوى فوقه اسياخ اللحم الى ان ينضج اللحم وتحترق قشرة البصل قليلا.
تقدم الاسياخ المشوية مع الخبز العربي والكوسا والبندورة والباذنجان المشوية.
| |
|
NOAA عضو ممتاز
عدد الرسائل : 432 المهنة : 0 تاريخ التسجيل : 28/09/2008
| موضوع: رد: لحم عنتبلى مشوى الأحد أكتوبر 05, 2008 10:21 pm | |
| تصدقى جوعت بس ميرسى ع الاكلة الجميلة دى | |
|
hanen_2008 مشرفة عامة
عدد الرسائل : 591 المهنة : 0 تاريخ التسجيل : 13/09/2008
| موضوع: رد: لحم عنتبلى مشوى الأحد أكتوبر 05, 2008 11:53 pm | |
| شكرا لمرورك يا هناء واتمنى تشرفينى فى كل مواضيعى | |
|